Eurokrem torta
Eurokrem torta

Eurokrem torta

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 19, 2018

Divna poslastica koja se topi u ustima. Svi će Vam tražiti parče više, a samo najveštiji i recept.

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 30

Directions

Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i pred kraj mućenja, dodati kašiku sirćeta.

Kalup ili dublji pleh obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći oko 50 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni.

U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne provri.

U međuvremenu, žumanca penasto umutiti, pa im dodati puding razmućen u preostala 2 dl mleka i kratko sve zajedno umutiti, da se razbiju grudvice i smesa sjedini. Umućena žumanca dodati u mleko koje vri i skuvati gust fil sve vreme mešajući. Ostaviti sa strane da se potpuno ohladi, a onda ga sjediniti sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag kremu od vanile( prema upustvu sa kesice), pa dodati u umućen fil i sjediniti laganim, ručnim mešanjem( bez korišćenja miksera).

Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela- u prvu polovinu dodati rendanu čokoladu i mleveni keks, a drugi deo ostaje žut.

Pečenu i ohlađenu koru premazati eurokremom, preko njega rasporediti crni fil, a zatim žuti. Umutiti šlag sa mlekom ili kiselom vodom, pa celu tortu premazati. Dekorisati tortu po želji- umućenim šlagom, rendanom čokoladom i čokoladnim mrvicama.

Ingredients

Za koru:

- 5 belanca

- 15 kašika šećera

- 1 kašika sirćeta

- 150 g eurokrema.

Za fil:

- 6 dl mleka

- 5 žumanceta

- 2 kesice pudinga od vanile

- 150 g šećera

- 250 g Dijamant stonog margarina

- 2 kesice šlag krema od vanile( 120 grama)

- 100 g rendane čokolade

- 150 g mlevenog keksa

- šlag, čokoladne mrvice, rendana čokolada- za ukrašavanje.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]