Eurokrem torta
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Torte
June 19, 2018
Divna poslastica koja se topi u ustima. Svi će Vam tražiti parče više, a samo najveštiji i recept.
- Prep: 50 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 30
Directions
Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i pred kraj mućenja, dodati kašiku sirćeta.
Kalup ili dublji pleh obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći oko 50 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni.
U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne provri.
U međuvremenu, žumanca penasto umutiti, pa im dodati puding razmućen u preostala 2 dl mleka i kratko sve zajedno umutiti, da se razbiju grudvice i smesa sjedini. Umućena žumanca dodati u mleko koje vri i skuvati gust fil sve vreme mešajući. Ostaviti sa strane da se potpuno ohladi, a onda ga sjediniti sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag kremu od vanile( prema upustvu sa kesice), pa dodati u umućen fil i sjediniti laganim, ručnim mešanjem( bez korišćenja miksera).
Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela- u prvu polovinu dodati rendanu čokoladu i mleveni keks, a drugi deo ostaje žut.
Pečenu i ohlađenu koru premazati eurokremom, preko njega rasporediti crni fil, a zatim žuti. Umutiti šlag sa mlekom ili kiselom vodom, pa celu tortu premazati. Dekorisati tortu po želji- umućenim šlagom, rendanom čokoladom i čokoladnim mrvicama.
Ingredients
Za koru:
- 5 belanca
- 15 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
- 150 g eurokrema.
Za fil:
- 6 dl mleka
- 5 žumanceta
- 2 kesice pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 250 g Dijamant stonog margarina
- 2 kesice šlag krema od vanile( 120 grama)
- 100 g rendane čokolade
- 150 g mlevenog keksa
- šlag, čokoladne mrvice, rendana čokolada- za ukrašavanje.