Ekleri - Dijamant DOO

Ekleri

By Suzana Mitic  

November 19, 2018

Kremast fil i prhko testo-savršena kombinacija !

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 30

Directions

Pomešati ulje,vodu i prstohvat soli.Staviti na ringlu i kad proključa dodajte brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Neprekidno mešati nekoliko minuta a onda skloniti i prebaciti u drugi sud.Mutite mikserom ,postepeno dodajte jaja,jedno po jedno neprekidno muteći.Smesu stavite u špric za tulumbe i pravite eklere.Pravite razmak između da bi mogli da narastu.Pecite na 200 C oko 20 minuta ne otvarajući rernu prilikom pečenja.Ohladiti i hladne oštrim nožem presecite na pola.

Za fil je potrebno da jaja,šećer i prašak za puding umutite mikserom sa malo mleka a ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding na uobičajeni način.Ohladite a zatim umutite penasto margarin i dodajte hladan fil.Izmiksati dobro da se napravi glatka krema.

Krem šlag umutite sa kiselom vodom čvrsto.Špric za tulumbe napunite vanil kremom i stavljajte fil na svaki ekler a zatim špric napunite krem šlagom pa istisnite smesu preko vanil kreme.Pritisnite drugim delom testa.Pospite prah šećerom i vanilin šećerom po želji.

Uživajte u divnom ukusu.

Prijatno !

Ingredients

100 ml voda

100 ml Dijamant ulja Mediteran

100gr brašna

prstohvat soli

1/2 kesice prašak za pecivo

3 jajeta

Potrebno za fil :

2 pudinga od vanile

2 jajeta

600 ml mleka

2 vanilin šećer

200 gr Dijamant margarin posni

120 gr šećera

200 gr krem šlag

200 ml kisela voda

00:00