Egzotik sendvič
July 25, 2018
Malo egzotike u ove letnje dane...
- Prep: 10 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: 2
Directions
Na maslinovom ulju ispržiti sitno seckan luk, pa kad omekša, dodati opran i oceđen pirinač i pržiti da postane staklast. Naliti ga povrtnim bujonom, poklopiti i kuvati da bude "al dente". Par minuta pre nego što je gotov, dodati mu sok i rendanu koricu pomorandže, kao i listiće biljnog sira, promešati da se otopi, pa začiniti po ukusu. Dok se pirinač hladi, na maslinovom ulju upržiti praziluk da "svene",posoliti,pobiberiti.Kajzerice preseci, naneti, po želji, tanak sloj posnog majoneza, staviti list zelene salate, dobru kašiku nadeva od pirinča, prženi praziluk, topljeni sir, kolut pomorandže, posuti kockicama crvenog luka, naneti malo kečapa, dodati kolutiće kiselih krastavčića i malo sveže majčine dušice.
Malo egzotike u ove letnje dane...
Ingredients
Potrebno je:
2 kajzerice
100 ml Dijamant majoneza
50 ml Dijamant kečapa
Nadev:
1 manji crni luk
1/2 šolje pirinča
1,5 šolje povrtnog bujona
po ukusu soli i bibera
2-3 listića biljnog sira
1 pomorandža, sok i korica
I još:
1 manji praziluk
nekoliko kolutova kiselih krastavčića
malo crvenog luka
1 pomorandža
nekoliko listova zelene salate
malo sveže majčine dušice