Egzotik sendvič
Egzotik sendvič

Egzotik sendvič

By Dijana Ademovic  

July 25, 2018

Malo egzotike u ove letnje dane...

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 2

Directions

Na maslinovom ulju ispržiti sitno seckan luk, pa kad omekša, dodati opran i oceđen pirinač i pržiti da postane staklast. Naliti ga povrtnim bujonom, poklopiti i kuvati da bude "al dente". Par minuta pre nego što je gotov, dodati mu sok i rendanu koricu pomorandže, kao i listiće biljnog sira, promešati da se otopi, pa začiniti po ukusu. Dok se pirinač hladi, na maslinovom ulju upržiti praziluk da "svene",posoliti,pobiberiti.Kajzerice preseci, naneti, po želji, tanak sloj posnog majoneza, staviti list zelene salate, dobru kašiku nadeva od pirinča, prženi praziluk, topljeni sir, kolut pomorandže, posuti kockicama crvenog luka, naneti malo kečapa, dodati kolutiće kiselih krastavčića i malo sveže majčine dušice.

Malo egzotike u ove letnje dane...

Ingredients

Potrebno je:

2 kajzerice

100 ml Dijamant majoneza

50 ml Dijamant kečapa

Nadev:

1 manji crni luk

1/2 šolje pirinča

1,5 šolje povrtnog bujona

po ukusu soli i bibera

2-3 listića biljnog sira

1 pomorandža, sok i korica

I još:

1 manji praziluk

nekoliko kolutova kiselih krastavčića

malo crvenog luka

1 pomorandža

nekoliko listova zelene salate

malo sveže majčine dušice

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]