

Directions
U toplom mleku staviti šećer i izmrvljeni kvasac i ostaviti da nadodje.Rastopiti margarin i ostaviti da se prohladi.
U činiji umutiti jaja viljuškom,dodati so,nadošli kvasac,prohladjeni margarin Izmešati.Dodati lan,sir i brašno.Umesiti glatko i rastresito testo.
Činiju s' testom staviti u frižideru i ostviti da prenoći.
Ujutru testo izvaditi i razmesiti na radnoj površini debljine oko 2 cm.Modlom vaditi željene oblike.
Redjati u pleh,premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći na
200 C oko 40 minuta.
Zavisi od brašna,neko brašno treba dodati više od prepisane mere,ali je suština podmesiti da bude mekano!
Testo se može podmesiti ujutru ,a praviti uveče.Odmaranje testa u frižideru daje testu vazdušastu mekoću.Od jedne mere izadju 25 komad!
Ingredients
2 dl mleka
40 g kvasca
1 kašika šećera
2 jaja
1 kašičica soli
250g dijamant dijavit margarina
200 g suvog sitnog sira
500 g belog brašna
5 kašike mlevenog lana
Premaz:
1 jaje
Susam