Dijamant keksici
Dijamant keksici

Dijamant keksici

By Tatjana Stojanovic  

July 16, 2018

Keksici zdraviji i ukusniji nego kupovni.Kada se zatvore u limenu kutiju mogu da stoje bar dve nedelje.Dobro dodje svaki dan uz kafu ,ili deci kada traze "nesto slatko"

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 10

Directions

Izrendati jednu smrznutu narandžu. Izmešati viljuškom 200 g margarina šećer, jaja i izrendanu narandžu.

Sipati sve zajedno u posudu sa brašnom, dodati prašak za pecivo i sok od narandže. Umesiti testo. Uviti testo u prozirnu foliju pa ga ostaviti u frižider 30 minuta. Zatim staviti nastavak za pravljenje keksa na mašinu za mlevenje mesa. Praviti keksiće.

Poređati keksiće u tepsiju. Staviti ih da se peku 10-15 minuta na 180 stepeni.

Za preliv

U mikrotalasnoj (ili na pari)istopiti cokoladu i 50 g margarina.

Umakati keksice prvo u preliv a posle u mlevene lesnike.

Ukrasiti perlicama po zelji.

Ingredients

200 g margarina DIJAMANT DIJAVIT

200 g šećera

1 smrznuta narandža

1 narandža - sok

800 g brašna

2 jajeta

1 kesica praška za pecivo

preliv

50 g margarina DIJAMANT DIJAVIT

200 cokolade

50 g krupno mlevenog lesnika

sarene perlice po zelji

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]