Čokoladna torta sa orasima

By Zorica  

January 17, 2018

Torta je fenomenalnog ukusa, kremasta, prosto se topi u ustima...

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 12 porcija

Directions

Umutite penasto jaja sa šećerom, pa kada se šećer otopi dodajte ml. orahe, struganu čokoladu, ml. keks i pr. za pecivo. Sve lagano izmešajte, sipajte u okrugli kalup za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Pecite na 180-200 st. (zavisno od rerne) oko 30-40 min. Pečenu koru ohladite i presecite dva puta tako da dobijete 3 kore.

PS. Možete ispeći i tri zasebne kore, što je bolje ali sam ja ovom prilikom pekla jednu.

Za krem umutite jaja sa šećerom, dodajte puding, gustin i mleko, sve lagano umutite mikserom i stavite da se kuva. Neprestano mešajte i kada se krem zgusne, dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, krem sklonite sa vatre. U sasvim mlak krem dodajte margarin i mutite sve dok krem ne postane kremast i sjajan.

Na okruglu tacnu za služenje stavite prvu koru, premažite je trećinom krema, stavite drugu koru i nju premažite kremom i na kraju stavite treću koru. Celu tortu ukrasite istim kremom i ostavite je da se dobro ohladi i stegne.

Ingredients

Za koru:

8 jaja

8 kašika šećera

12 kašika ml. oraha

3 kašika ml. keksa

1/2 kesice pr. za pecivo

3 štangle čokolade

Za krem:

3 jaja

200 gr šećera

2 pudinga od čokolade

3 kašike brašna

3/4 l mleka

150 gr čokolade za kuvanje

250 gr Stonog Dijamant margarina

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]