Cheese cake s' višnjama - Dijamant DOO

Cheese cake s’ višnjama

By Danijela  

October 4, 2018

Najukusniji kolač

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 6 osoba

Directions

Kora:

Margarin rastopiti na tihoj vatri i ostaviti da se prohladi.U posudi usuti mleveni keks,dodati mleko i margarin sve promešati.Smesu staviti na dno kalupa veličine 26 cm.

U jednoj posudi umutiti mikserom slatku pavlaku.U drugoj posudi kasikom umutiti sir i šećer u prahu.Sjediniti pavlaku i sir promešati.Staviti fil preko kore od keksa.

Glazura:

Višnjama dodati šećer i ostaviti da se odmrznu.Dodati vodu i kuvati na tihoj vatri 10 minuta.Uzeti oko 6-7 kašika tečnosti iz višanja i prohladiti.U prohladjenu tečnost staviti gustin i promešati da nema grudvica.Usuti u višnje i kratko prokuvati dok se glazura zgusti.Ostaviti da se ohladi.Prohlađenu glazuru sipati preko fila.

Ingredients

Za koru:

350 gr mlevenog keksa

5 kašike mleka

180 g dijamant margarina

Za Fil:

200 ml slatke pavlake za mućenje

250 g šećera u prahu

400 g krem sira ( 0% masnoće)

Glazura:

300 g smrznutih višanja

10 kašike šećera

50 ml vode

3 kašike gustina

00:00