Ćevapi sa prilogom od pečuraka i belog sosa - Dijamant DOO

Ćevapi sa prilogom od pečuraka i belog sosa

By Danijela  

October 1, 2018

Šareni tanjir prepun ukusa

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 osoba

Directions

Očistiti crni i beli luk i iseckati na sitne kockice.Obareni krompir prohladiti i izgnječiti zajedno sa kockicama luka.

Dodati mleveno meso,začine sve lepo imešati.Dodati jaje i žumance.Lepo umešati sastojke.Praviti ćevape,umakati u umućeno belance pa u prezle i pržiti.

Prilog s pečurkama:

Pečurke oprati i iseći na tanke listiće.Glavucu lika i belog luka iseći na kocke i pržiti na ulju dok porumeni.Dodati pečurke i dinstati oko 20 minuta.Moze se doliti i malo vode ukoliko je potrebno.

Beli sos:

Krastavčiće iseći na kockice,dodati pavlaku,majonez i mirodjiju.Sve lepo izmešati i sos je spreman.

Za ovu meru izadju oko 20- etak većih ćevapa

Ingredients

500 gr obarenog krompira

500 gr mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 grančica peršuna

1 kašika vegete

pola kašičice bibera

1 celo jaje

1 žumance

500 ml dijamant ulja za prženje

200 gr prezli

1 belance

Za prilog od pečuraka:

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

50 ml ulja za prženje

400 g pečuraka

Beli sos:

1 kisela pavlaka

100 gr majoneza

2 kisela krastavčića

prstohvat sušene mirodjije( po ukusu)

00:00