Carska salata

By Danijela  

November 8, 2018

Šareni tanjir pun vitamina!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 12 hrs
  • Yields: 12 tegli

Directions

Papriku iseći na trakice.Glavice karfiola iskidati na sitnije komade.Šargrarepu iseći na tanke kolutove,a može se i rendati.Krastavce i zeleni paradajz iseći na kolutove.Svo povrće staviti u većoj posudi i izmešati.

Beli lik iseći na sitno,peršun saseckati i dodati povrću.Staviti šećer,so sirće,konzervans i vinobran.

Salatu izmešati rukom.

Posudu prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoji 24 h.

Sutradan saltu izmešati i probati.

Po ukusu dodati još soli,šećera i sirćeta.Ostaviti još par sati ako se dodaje so,šećer i sirće.

Salatu staviti u čiste tegle.

Priliko služenja salatu preliti dijamant uljem,daje salati još bolji ukus!

Ingredients

2 kg očišćene paprike

1 kg karfiola

1 kg šargarepe

1 kg krastavčića salatara

1 kg zelenog paradajza

500 ml jabukovog sirćeta

150 g šećera

150 g soli

1 vezica peršuna

1 veća glavica belog luka

1 kesica vinobrana

1 kesica konzervansa

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]