Blodi beri torta - Dijamant DOO

Blodi beri torta

By Suzana Mitic  

October 8, 2018

Kore sočne,fil ima kiselkastu notu te torti daje posebnu aromu.Preukusna je !

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 35

Directions

Sjediniti jaja,ulje,mleko i aromu vanile pa izmutiti mikserom dok se ne povežu sastojci.Smesi naizmenično dodavati suve sastojke i ključalu vodu imutiti mikserom da masa postane homogena.

Smesu izliti u veliki pleh(od elektičnog šporeta) i peći na 180 C oko 20 minuta.Koru ohladiti i preseći je na 3 jednaka dela da bi ste dobili 3 kore.Dobro ohladiti.

Crveno voće pomešati sa šećerom i staviti da se kuva,da vri 5 minuta.Gustin pomešati sa malo vode i isipati postepeno u voće naizmenično mešati.Mešati fil dok se ne zgusne.U topao fil dodati margarin i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.

Puding razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti da se zagreva na laganoj vatri sa šećerom.Kad

provri isipati lagano puding i zakuvati.Mešati dok se ne zgusne,skoniti sa šporeta pa dodati iseckanu čokoladu .Mešati dok se čokolada ne otopi.Ohladiti.

Margarin umutite penasto , dodajte hladan puding.Izmiksajte pa dodajte krem šlag i nastaviti mućenje dok krema ne postane glatka.

Krem šlag umutiti sa kiselom vodom.

Filovanje :

kora,1/3 fila sa crvenim voćem,1/3 fila sa mlekom,1/3 umućenog šlaga,kora...

Dekorisati po želji.

Prijatno !

Ingredients

300 gr brašna

100 gr kakao

300 gr šećer

1 kesica vanilin šećer

1 kesica prašak za pecivo

2 kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

250 ml mleka

1 kašika arome vanila

100 ml ulja

250 ml ključale vode

2 jaja

Za fil s voćem :

600 gr crveno mix voće

150 gr šećer

70 gr gustin

50 gr Dijamant posni margarin

Za fil s mlekom :

1 l mleka

150 gr šećer

3 kesice puding od vanile

120 gr Dijamant posni margarina

100 gr krem šlag

100 gr čokolade

I još je potrebno :

200 gr krem šlag

200 ml kisela voda

00:00