Kore sočne,fil ima kiselkastu notu te torti daje posebnu aromu.Preukusna je !
Prep: 20 mins
Cook: 20 mins
Yields: 35
Directions
Sjediniti jaja,ulje,mleko i aromu vanile pa izmutiti mikserom dok se ne povežu sastojci.Smesi naizmenično dodavati suve sastojke i ključalu vodu imutiti mikserom da masa postane homogena.
Smesu izliti u veliki pleh(od elektičnog šporeta) i peći na 180 C oko 20 minuta.Koru ohladiti i preseći je na 3 jednaka dela da bi ste dobili 3 kore.Dobro ohladiti.
Crveno voće pomešati sa šećerom i staviti da se kuva,da vri 5 minuta.Gustin pomešati sa malo vode i isipati postepeno u voće naizmenično mešati.Mešati fil dok se ne zgusne.U topao fil dodati margarin i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.
Puding razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti da se zagreva na laganoj vatri sa šećerom.Kad
provri isipati lagano puding i zakuvati.Mešati dok se ne zgusne,skoniti sa šporeta pa dodati iseckanu čokoladu .Mešati dok se čokolada ne otopi.Ohladiti.
Margarin umutite penasto , dodajte hladan puding.Izmiksajte pa dodajte krem šlag i nastaviti mućenje dok krema ne postane glatka.
Krem šlag umutiti sa kiselom vodom.
Filovanje :
kora,1/3 fila sa crvenim voćem,1/3 fila sa mlekom,1/3 umućenog šlaga,kora...