Baron torta sa malinama i kupinama - Dijamant DOO
Baron torta sa malinama i kupinama
Baron torta sa malinama i kupinama

Baron torta sa malinama i kupinama

By Suzana Mitic  

August 31, 2018

Osvežavajuća torta,pogodna za vrele letnje dane !

  • Prep: 55 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 40 tanjira

Directions

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi.Smanjiti brzinu miksera i dodati kakao i prezle.Smesu isipati u pleg kog ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 c 10 minuta.Na isti način napraviti još 3 identične kore.

Žumanca umutitite sa šećerom .dodajte kakao,puding od čokolade,malo mleka i sve to zakuvajte u ostatak mleka.U vruć fil dodajte čokoladu izlomljenu na sitnije kocke.Kad se fil ohladi sjedinite ga sa umućenim margarinom.

Maline i kupine prelijte sa delom vode , šećerom i kuvajte 5 minuta na slaboj vatri.Želatin prelijte sa malo vode i pustite da nabubri.Puding od malina razmutite sa vodom i zakuvajte zajedno sa malinama i kupinama.Pustite da se ohladi.

Finalni postupak :

kora,fil sa malinama i kupinama,fil sa čokoladom,kora...

Dekorisati po želji !

Prijatno !

Ingredients

Potrebno za kore (x4) :

6 belanaca

8 kašika šećer

2 kašike kakao

2 kašike prezle

Potrebno za I fil :

24 žumanaca

20 kašike šećer

100 gr kakao

2 kesice puding od čokolade

1 l mleka

400 gr čokolada

250 gr Dijaman margarin sa maslacem

Potrebno za II fil :

400 gr malina

400 gr kupina

6 dl bode

13 kašika šećer

20 gr želatin

2 kesice puding od malina

00:00