zimnica,paprika,barena paprika,med
zimnica,paprika,barena paprika,med

Barena paprika sa medom

By Dijamant.Kuhinja  

March 14, 2017

Medena paprika koju ćete toliko zavoleti, da ćete poželeleti da u svako doba godine imate po koju teglicu u svom špajzu!

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 1 hr
  • Yields: Zimnica za celu zimu!

Directions

Tegle i metalne zatvarače oprati i sterilisati u rerni na 100 stepeni 30 minuta. Paprike oprati i očistiti od drškica i semena. U posudu staviti 3 litre vode, 1/2 litre sirćeta, so, šećer, med i biber u zrnu. Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprika toliko da prekriju površinu posude u kojoj se bare. Bariti paprike toliko da tečnost baci 1-2 ključa, da ne budu premekane, vaditi paprike u teglu, posipati po želji seckanim belim lukom i seckanim peršunom, blago ih pritiskati da se slože. Kad se napune 2-3 tegle, pritisnuti paprike unakrsno drvcetom za ražnjiće i tada tegle napuniti sa vrelim presolcem u kojoj se barile paprike (tečnost mora da vri, pa sipati u tegle). Tegle dobro zatvoriti i prekriti stolnjakom dok se ne ohlade.

Ingredients

7 - 10 kg paprika

seckani beli luk

seckani sveži list peršuna

Za tečnost za barenje paprika:

3 litre vode

1/2 litre Dijamant alkoholnog sirćeta

250g soli

150g šećera

200 gr meda

1 kesica bibera u zrnu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 2]