Američki gulaš - Dijamant DOO
Američki gulaš
Američki gulaš

Američki gulaš

By Danijela  

August 20, 2018

Preukusno vredi probati

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: za 4 osobe

Directions

Pileće meso iseći na kocke.Na ulju prodinstati meso,dodati oko 1 dl vode i dinstati,dok ne ispari voda.Šargarepu iseći na kolutove a pečurke na listiće i dodati mesu.Kad krene da krčka dodati kockicu bujona,vino i ostatak vode.Sve dinstati na srednjoj temperaturi,oko pola sata.

U solji razmutiti brasno sa malo vode (da nema grudvica)dodati naseckani beli luk i peršun izmešati i sipati u jelo.Mešati da ne zagori.Na kraju dodati pavlaku i kratko prodinstati oko 5 minuta.Servirati toplo jelo!

Jelo ne soliti zato što je kocka bujona slana!

Ingredients

3 komada pilećih karabataka odvojenih od kostiju ili 300 g belog pilećeg mesa

100 ml dijamant ulja

2 veće šargarepe

400 g pečuraka

1 kockica bujona

1 dl belog vina

3 dl vode

2 kašike brašna

60 g kisele pavlake

Grančica peršuna

2 čena belog luka

00:00