

Američki gulaš
August 20, 2018
Preukusno vredi probati
- Prep: 15 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: za 4 osobe
Directions
Pileće meso iseći na kocke.Na ulju prodinstati meso,dodati oko 1 dl vode i dinstati,dok ne ispari voda.Šargarepu iseći na kolutove a pečurke na listiće i dodati mesu.Kad krene da krčka dodati kockicu bujona,vino i ostatak vode.Sve dinstati na srednjoj temperaturi,oko pola sata.
U solji razmutiti brasno sa malo vode (da nema grudvica)dodati naseckani beli luk i peršun izmešati i sipati u jelo.Mešati da ne zagori.Na kraju dodati pavlaku i kratko prodinstati oko 5 minuta.Servirati toplo jelo!
Jelo ne soliti zato što je kocka bujona slana!
Ingredients
3 komada pilećih karabataka odvojenih od kostiju ili 300 g belog pilećeg mesa
100 ml dijamant ulja
2 veće šargarepe
400 g pečuraka
1 kockica bujona
1 dl belog vina
3 dl vode
2 kašike brašna
60 g kisele pavlake
Grančica peršuna
2 čena belog luka