Priprema
Šljive iseckati, zatim staviti u vino, kome je prethodno dodat šećer, cimet i karanfilic. Kuvati 10 minuta, zatim dodati čokoladu. Kada se čokolada istopi i smesa ujednači, skloniti sa vatre.
U pleh složiti prvu koru, zatim je poprskati istopljenim margarinom. Preko nje složiti drugu i treću uz ponavljanje postupka sa margarinom. Na treću koru naneti fil, zatim i na sve ostale kore dok se ne utoši sav fil. Pitu iseći na željene parčiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni. Pre služenja posuti šećerom u prahu.
Potrebno
- 500 g kora za pitu
- 200 g suvih šljiva
- 100 g šećera
- 100 g čokolade
- 200 ml crvenog vina
- 5gr mlevenog karanfilića
- 1 kesica cimeta
- 250 gr Dijaman Classic margarina
- šećer u prahu za posipanje