Churrosi by Poslastičar
Priprema:
Vodu, margarin, so, šećer i ulje prokuvati. U to dodati brašno i mešati dok se masa nesjedini i počne da se odvaja od zidova posude.
Masu malo prohladiti i dodavati jaje po jaje uz neprestano mešanje. U odgovarajuću posudu staviti ulje i zagrejati ga. Masu za ćurose staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i istiskivati u ulju i pržiti.
Dok su ćurosi vrući uvaljati ih u mešavinu šećera i cimeta.
Sos od čokolade:
Mleko, šecer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati žumanca.
Kad mleko prokuva uz neprestano mešanje dodati gustin i žumanca i kuvati par minuta. Dok je krem vruć dodati čokoladu da se rastopi.
Prekriti sa providnom folijom i staviti da se ohladi. Pre upotrebe krem razmutiti sa žicom ili štapnim mikserom da postane redji. Ako je sos gust previše, dododati malo mleka.
Sastojci:
- 3 dl vode
- 50 gr Dijamant Classic margarina
- malo soli
- 2 kašike Dijamant ulja
- 180 gr brašna
- 2 cela jajeta
- 1l Dijamant ulja
- Šećer i cimet za valjanje
Sos od čokolade:
- 50 gr Dijamant Classic margarina
- 500 ml mleka
- 100 gr šećera
- 20 gr gustina
- malo vode
- 5 žumanaca
- 150 gr crne čokolade