Čestitke okrenute suncu

Čestitke okrenute suncu

Praznične čestitke osoba sa Daunovim sindromom

Kakve novogodišnje i božićne čestitke svi najviše volimo?

One iz srca, sa toplim iskrenim rečima i nežnim željama. Takve čestitke umeju da zagreju dušu i kada je sneg do kolena a kroz zimsku maglu se tek probijaju novogodišnje sijalice. Takve čestitke čuvamo i više puta gledamo i čitamo, i svaki put osetimo neku prijatnu toplinu u grudima. Čitamo želju iznova i iznova, gledamo svaki detalj jer je on tu da nam izmami osmeh na licu i da, ukoliko smo u ovoj žurbi od života malo i zaboravili – nas podseti da smo voljeni i da nam neko želi čitav svet na dlanu. Jer smo to zaslužili.

Zato Dijamant i ove godine ne menja tim koji pobeđuje.

Prošle godine, tokom decembra i januara, organizovali smo likovni konkurs za osobe sa Daunovim sindromom pod nazivom „Prati suncokret“. Tada nam je stigao bogat, prebogat izbor najlepših, najiskrenijih, najvedrijih radova koji čovek može da zamisli!

Dela naših Suncokreta, cvetova koji se uvek okreću ka suncu – kako ceo svet zove ovu decu i ljude blage naravi, skoro uvek nasmejanih, vedrog duha i pune topline koju nesebično pružaju svima oko sebe – su zatim izložena na posebnoj izložbi. Posetioci su svi do jednog bili ganuti, nasmejani, zamišljeni, vedri, pozitivni… Dobra energija vibrirala je čitavim prostorom. Sa velikim zadovoljstvom, sav prihod doniran je udruženjima za osobe sa Daunovim sindromom.

Ova naša akcija je prepoznata i od strane stručne javnosti pa je ponela i titulu najbolje društveno odgovorne kampanje u Srbiji 2020/2021 godine i statuetu GRAND PRIX KAMPANJE SA SVRHOM 2021.

Ove godine rešili smo da pozovemo sve naše Suncokrete, njih oko 2000 koliko ih ima u Srbiji, da nam svojom magijom stvore najlepše novogodišnje i božićne čestitke.

U periodu od 12.11. do 24.11.2021, poštansko sanduče nam se dupke napunilo! Težak decembarski zadatak da odvojimo samo 10, na kraju se sveo na 16 radova koje možete pronaći na našem Instagram profilu ili preuzeti iz galerije na ovom linku. A da preuzmete čestitku i podelite radost poziva vas i naša divna Gala Pemac!

Pored kompleta prelepih čestitki, i rad Milana Veljkovića našao se na milion ipo LIMITED EDITION boca našeg ulja. Tokom najveselijeg meseca u godini, od 23.12 – 26.12, kada budete pripremali sve za trpezu za draga lica, u sedam najposećenijih prodajnih objekata uz Dijamant ulje na poklon ćete dobiti čestitku naših Suncokreta!

Mi godinu završavamo donacijom Savezu udruženja a vama želimo sve što ćete pronaći na našim čestitkama, na kojima olovka ide tankom niti iz nasmejanih srca naših Suncokreta!

Srećni praznici i gledajmo ka suncu da jasno vidimo kako smo više slični nego različiti!

Preuzmite čestitke, podelite radost!

Preuzmite čestitke
Ocenite članak
[Ukupno: 5 Prosečno: 4.2]