Cake popsi sa Dobro Jutro margarinom

Priprema:

Istopite margarin, prelijte preko keksa, tome dodajte džem i zatim dobro promešajte. Nekom je džem gušći, neko je možda stavio malo manje margarina, uglavnom najbitnije je da sami procenite kakva vam  je smesa. Mora da bude sočna i meka, jer od margarina će se stegnuti, ako vam je sad mnogo čvrsta smesa, biće suva kad napravite kuglice. Kada dobro imešate prekrijte folijom i stavite u frižider da se hladi jedno sat vremena.

Od ohlađene smese oblikujte kuglice, zatim istopite štanglu čokolade, baš malo vam treba, i svaki štapić umočite u čokoladu, pa u kuglicu, čokolada tu ima ulogu lepka. Stavite opet u frižider da se stegne.

Istopite oko 100g čokolade, stavite u nju boju po želji, i moj predlog je da je prespete u neku usku čašu, lakše ćete obojti kuglice. Zatim, uzimati jedan po jedan štapić, samo ga spustiti i izvaditi iz čokolade, ne mrdati mnogo, ostaviti par sekundi da se ocedi višak i zatim zabosti štapić u stiropor. Čim obojite kuglicu stavljajte im odmah perlie i šare, jednoj po jednoj, ako čekate da se sve oboje pa onda ukrasi, čokolada će se već stegnuti do tada.

Sastojci:

150g plazme

100g margarina

3 kašike džema

Ocenite članak
[Ukupno: 8 Prosečno: 2.9]