Aranđelovac – grad torti i mladih umetnika

Aranđelovac – grad torti i mladih umetnika

Treća radionica u okviru projekta “Mladi poslastičar” održana je u Aranđelovcu

Aranđelovac, poznat po brojnim manufakturama u kojima se prave ukusne domaće torte i kolači, zbog čega ga nazivaju i srpskim “gradom torti”, poseduje još jednu slatku i neodoljivu tajnu.           

Kroz projekat „Mladi poslastičar“ koji se organizuje 5. godinu zaredom, kompanija Dijamant, u saradnji sa Zdravkom Gavrilovićem, nedavno je upoznala mlade talente Ekonomsko ugostiteljske škole „Slobodan Minić“ koji su tokom održanog internog takmičenja krajem novembra imali priliku da pokažu svoje poslastičarsko umeće.

Dan je počeo sa Masterclass predavanjem našeg najpoznatijeg poslastičara gde su učenici, iz prve ruke, pomno pratili savete i šta je potrebno uraditi kako bi se dostigao sam vrh ove najslađe umetnosti. Nakon održanog predavanja, sa reči smo prešli na dela i Zdravko je vrlo brzo kuhinjski prostor proširio egzotičnim mirisom voćnog kolača gde je pokazao kako se na prvi pogled nespojiva kombinacija namirnica od pirinča, manga i limuna spaja u savršeni kolač.

Treći i finalni krug već uzbudljivog dana učenici su dočekali sa nestrpljenjem i željom da pokažu da im mesto pripada među 15 najboljih u Beogradu. Nakon dvočasovnog prijateljskog nadmetanja, pobedu su odneli Ružica Dišković, Tamara Jevtić i Miloš Kuzmanović čije su poslastice ostavile najbolji utisak.

Oni će zajedno sa pobednicima ostalih škola, borbu za prvo mesto u finalu i titulu najboljeg mladog poslastičara Srbije voditi sredinom naredne godine gde ih očekuje teška, nepredvidiva i vrlo uzbudljiva borba.  

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 2.5]