100 fotki i ledeni slani zalogaj – Dijamant krastavac rolnica

100 fotki i ledeni slani zalogaj – Dijamant krastavac rolnica

100 fotki i ledeni slani zalogaj – Dijamant krastavac rolnica

Da budemo sasvim iskreni, ovaj post smo planirali kao sažetak najboljih saveta kako da pobedite vrućinu. Naravno, plus recept za fantastične zalogaje koji će vas u sekundi osvežiti.

Kad ono… Neko nam je gore upalio klimu i, kao letos mnogi naši sugrađani, – „odvrnuo“ je na 18 stepeni. I sad nam opet nekako žao onih pasjih vrućina na koje smo kukali poslednjih nedelja. Sad bi nam bilo drago da moramo da idemo po gradu u japankama jer sve drugo je kao oblačenje bunde u maju. Svi smo dobili kolektivnu amneziju koliko smo priželjkivali barem neki dan zahlađenja, čisto da dođemo sebi. I jeste, prvi nam je dan super „legao“. Drugi dan je već bio manje uzbudljiv a treći dan je poneko kijao a poneko vadio jesenju garderobu.

I kako sada mi da vam prospemo sve one genijalne trikove protiv vrućine koje smo sakupili i smislili za vas? I kako se sada tu uklapa ledeni slani zalogaj?

Lako.

Jer, dobar hladni zalogaj može osvežiti ali, može i podsetiti na leto – što i nije tako loše. Možda je vreme da sredite fotke sa letovanja. Znamo da ih imate između 750 i 2200. Vama, koji i dalje dođete sa letovanja sa 32 fotografije, kao kada smo slikali analognim aparatom, vama svaka čast. A vi ostali obični smrtnici, odaberite 100 najboljih fotki sa letovanja i predložite društvu da svako uradi isto, onda se nađite i na velikom ekranu ili projektoru uživajte u super pričama sa odmora.

Koliko bi bilo sjajno da vaš kum, umesto da rukama, nogama i pantomimom prepričava detalj iz Egipta kad je kamila kumi zgrabila zubima šešir i bacila ga 5 metara dalje – da lepo sve to potkrepi i adekvatnim fotografijama!

A što vi ne biste u najboljem svetlu predstavili turističku lokaciju za koju se godinama zalažete da bude zajednička letnja destinacija? Onako, kao na faksu – celo društvo. Plus deca. Plus dva psa. Plus sijamski mačak na povocu (ne pitajte, sigurno svako društvo ima barem jednog ekscentričnog člana).

A možda vaša prijateljica umire od želje da svi vide svaki trenutak njenog medenog meseca na moru. Ili je neko bio zauzet celo leto i čistio reke Srbije sa svojim ekološkim klubom i ne bi bilo loše da „zarazi“ još nekog konstruktivnom klicom. Bar da nas je više ovakvih, ali eto, ova prilika je idealna da drug, aktivista od malih nogu, ubedi barem nekog od društva da posveti jedan odmor de-ljudizaciji prirodnih bogatstava naše zemlje. Kad kažemo de-ljudizacija, mislimo na čišćenje smeća koje ostavljaju iza sebe ljudi po prirodi.

Pošto ne sumnjamo da će svi biti oduševljeni idejom, možemo smatrati da će se uskoro kod vas odviti jedno ugodno prijateljsko veče.

Što znači samo jedno –  moraćete da nahranite sve te ljude koji vam dolaze u kuću! A morate i da ih fascinirate jer, eto, prosto morate, takvi ste. A na sve to, shvatate da stižu za sat ipo, a vi imate 246 slika u najužem izboru, ne znate koje da izbacite, teška srca skraćujete listu. Dakle, nešto lagano, u velikim količinama a opet jako brzo za pripremu i sa minimumom sastojaka jer ne znate da li stižete u prodavnicu.

Nikakav problem. Da li je u redu da uz sve ispunjene uslove bude i preukusno? Može?

Super. Onda ovako:

Dijamant letnje krastavac rolnice

Priprema

Iseći ljuštilicom krastavac na najfinije tanke šnite, napravite svojevrsni karpaćo od krastavaca. U jednu činiju stavite sir, sitno seckani paradajz i svežu mirođiju. Dobro umešajte da bude sve ujednačena masa. Tada dodajte Dijamant majonez sa slaninicom, i to onako – domaćinski. Jednu kašiku ove smese nanesite na širi deo krastavac šnite i zatim zarolajte. I to je bukvalno to. Naravno, uz ovo morate imati neki fini kreker ili tostirani crni hleb i još poneku sitnicu. Ali, verujte, ovo je zvezda večeri. I zapamtite – svako po 100 slika. Niti jedna manje, niti više!

Sastojci

  • Što finiji krastavac. Sad mu je sezona, to neće biti problem. Sigurno ih je frižider pun.
  • Dijamant majonez sa slaninicom
  • Sveža mirođija (ako nemate barem jednu njenu saksiju na prozoru, krajnje je vreme da ispravite tu grešku, lako raste i uvek dobro dođe)
  • Feta sir (ili ako imate neki drugi omiljeni sir, samo napred – recept je prilično fleksibilan)
  • Sun dried paradajz iliti sušeni paradajz u ulju
Ocenite članak
[Ukupno: 25 Prosečno: 3.7]