Priprema
Otopiti margarin u ključaloj vodi, a zatim polako umešati brašno. Kada se masa ohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro izmešati. Pleh dobro podmazati uljem. Pomoću šprica oblikovati eklere i peći u vreloj rerni.
Skuvati puding i šećer sa mlekom, pa kad se ohladi dodati vanil šećer. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, pa izmešati sa ohlađenim filom. Pomoću šprica filovati ohlađene eklere.
Ukrasiti glazurom od čokolade ili po želji.
Potrebno
za koru:
- 2dl vode
- 130 g Dijamant Classic margarina
- 130g brašna
- 5 jaja
za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 0,5 l mleka
- 200 g Dijamant Dijavit margarina
- 6 kašika šećera
- 100g šećera u prahu
- 2 vanil šećera
Glazura:
- 100 g čokolade
- 2 kašike mleka
- malo margarina