Ekleri

Ekleri

Priprema

Otopiti margarin u ključaloj vodi, a zatim polako umešati brašno. Kada se masa ohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro izmešati. Pleh dobro podmazati uljem. Pomoću šprica oblikovati eklere i peći u vreloj rerni.
Skuvati puding i šećer sa mlekom, pa kad se ohladi dodati vanil šećer. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu, pa izmešati sa ohlađenim filom. Pomoću šprica filovati ohlađene eklere.
Ukrasiti glazurom od čokolade ili po želji.

Potrebno

za koru:

  • 2dl vode
  • 130 g Dijamant Classic margarina
  • 130g brašna
  • 5 jaja

za fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 0,5 l mleka
  • 200 g Dijamant Dijavit margarina
  • 6 kašika šećera
  • 100g šećera u prahu
  • 2 vanil šećera

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike mleka
  • malo margarina
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]