Dijamantov „Mladi Poslastičar“ stigao u Kulu

Dijamantov „Mladi Poslastičar“ stigao u Kulu

Dijamantov „Mladi Poslastičar“ stigao u Kulu

Budući poslastičari na radionici sa Zdravkom Gavrilovićem

„Mladi poslastičar“ je svoje slatko putovanje ovoga puta nastavio ka Vojvodini, gde se u Kuli održala četvrta radionica, nakon što je karavan obišao Aranđelovac, Smederevo i Šabac.

Kao i na prethodnim radionicama, učenici su sa ambasadorom kompanije Dijamant, Zdravkom Gavrilovićem pripremali Carrot cake. Pored ovog kolača, đaci Ekonomsko – trgovinske škole iz Kule su odabrali da pripreme želatin krem sa čokoladom, kako bi pokazali svoje znanje i veštine, ali i koliku ljubav gaje ka ovom najslađem zanatu.

Mali trikovi velikog majstora

Učenici iz Kule su imali priliku da saznaju nešto o tajnama, ovog danas izuzetno popularnog zanata, tokom masterclass-a koji im je Zdravko Gavrliović održao.

Dijamantov ambasador je na ovoj slatkoj radionici sa učenicima podelio trikove pripreme Carrot cake-a. Pokazao im je kako da ovaj kolač od kućne poslastice postane slatki spektakl. Učenici su sa velikom pažnjom usvajali Zdravkove savete, ali su se i nudili da učestvuju u pravljenju kolača. Od rendanja šargarepe, kuvanja i mešanja, dodavanja namirnica, svaki od učenika dao je mali doprinos u pripremi Carrot cake-a.

Ovaj kolač, jedan je od omiljenih kod domaćica širom sveta, a ujedno se nalazi i u ponudi brojnih poslatičarnica, restorana i hotela. Carrot cake u Americi ima i svoje mesto u kalendaru kada se obeležava svetski dan kolača od šargarepe, a ono u šta smo sigurni, jeste činjenica da je njegovoj popularnosti doprinela ta neobična kombinacija sastojaka.

Pokazati znanje na delu – pripremiti želatin krem sa čokoladom

Priprema ove poslastice sa Zdravkom je prošla odlično, a dokaz su bili prazni tanjiri nakon degustacije.

Na red je došlo takmičenje kada su učenici pripremali Želatin krem sa čokoladom i na taj način prezentovali predavaču svoje veštine.

Tehnike koje su se ocenjivale su: pripreme želatina bez grudvica, tekstura poslastice, dekorisanje i prezentacija kolača.  Znali su koliko je pored ukusa bitno da svako od njih ostavi svoj lični pečat, pa je svaki od učenika koristeći čokoladu, šlag, različite modle, ukrasio kolač tako da to bude drugačije.

Korak do finala

Prema Zdravkovoj oceni, najveštiji su bili Milan Luburić, Ivan Opačić i Lazar Mitreski koji će za par meseci učestvovati na finalnom takmičenju u Beogradu. Potraga za najboljim mladim poslastičarem se bliži kraju, a učenici iz Kule će se takmičiti zajedno sa učenicima iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca i Leskovca i pokazati ko će biti najbolji mladi poslastičar u Srbiji.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]