Dijamant uručio donaciju Prihvatilištu za decu

Dijamant uručio donaciju Prihvatilištu za decu

Beograd, 27.2.2015. Predstavnici kompanije Dijamant, najveće uljare na Balkanu i lidera u proizvodnji suncokretovog ulja, margarina i majoneza u Srbiji, posetili su Prihvatilište za decu u Beogradu koje je upravo proslavilo 57. rođendan i uručili vrednu donaciju u iznosu od pola miliona dinara za izgradnju nove kuće koja je neophodna ovoj instituciji. Osim finansijske podrške ova kompanija će  donirati proizvode iz svog asortimana koji će zadovoljavati svakodnevnu potebu svih štićenika narednih godinu dana.

Osluškujući potrebe i probleme sa kojima se suočava naše društvo,kompanija Dijamant se prošle godine priključila akciji “Pobedi za decu Prihvatilištačiji je cilj prikupljanje finansijskih sredstava za preseljnje Prihvatilišta u prostorije većih kapaciteta. U godini jubileja smo izdvojili pola miliona dinara i ovaj gest društvene odgovornosti je bio najbolji način da se obeleži 75 godina od početka proizvodnje prve boce ulja. Pomoć je sigurno značajna Prihvatilištu koje je sada bliže do novog i većeg doma u kome će svako dete imati šansu za nove pobede i uspehe” – izjavio je Srđan Zlatanov, direktor marketinga i razvoja u kompaniji Dijamant.

Prihvatilište za decu Beograd zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja. Zvanični kapacitet Prihvatilišta je 30 korisnika, dok realno ima samo 16 kreveta. Mnoga deca su prinuđena da spavaju na pomoćnim dušecima u hodniku i boravku, jer nema mesta za nove krevete.

“Donacija hrane koju nam obezbeđuje kompanija Dijamant nam jako znači i olakšava nam svakodnevno funkcionisanje. Nadamo se da će humani gest i socijalno odgovorna politika poslovanja koju neguje ova kompanija podstaći i ostale da se uključe u ovakvu vrstu aktivnosti. Finansijska donacija kompanije Dijamant u okviru projekta Pobedi za decu Prihvatilišta je od ogromnog značaja za nas. Nadamo se da ćemo u najskorijem roku preći poslednje korake predviđene projektom i započeti preseljenje u novi, veći i lepši dom“ – istakao je Ivan Petrović, diplomirani specijalni pedagog iz Prihvatilišta.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]