Dijamant na 21.susretu nutricionista

Društvo za ishranu Srbije organizovalo je u Beogradu 21. Susret nutricionista, pod nazivom “Novi trendovi u ishrani“.

Beograd, 3.10.2014. Društvo za ishranu Srbije organizovalo je na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu 21. Susret nutricionista pod nazivom “Novi trendovi u ishrani“.

Kvalitetna i bezbedna hrana i pravilna ishrana predstavljaju važne preduslove za zdrav i aktivan život svakog pojedinca. Kompanija Dijamant čije se uspešno poslovanje zasniva na proizvodnji kvalitetne i zdravstveno bezbedne hrane prema evropskim standardima, prepoznala je značaj ovog skupa čiji je cilj bio da upozna stručnu javnost sa novim naučnim saznanjima u oblasti ishrane i da joj približi kroz odabrana predavanja priznatih stručnjaka nove trendove i preporuke. Među stručnjacima je bila dr Tatjana Mraović, spec.higijene, dijetolog Sektora za preventivnu medicinu VMA koja je održala predavanje na temu “Trans masne kiseline i rizik od razvoja bolesti“. Zbog svog dugogodišnjeg interesovanja za trans masne kiseline i ulaganja u proizvodne procese čiji bi rezultat bili proizvodi bez trans masnih kiselina, Dijamant je aktivno učestvovao u skupu kao jedan od njegovih pokrovitelja.

Prezauzetost na poslu, konferencije i sastanci ne smeju biti izgovor za preskakanje obroka. Redovnost u ishrani i ustaljen broj obroka su preduslov za zdrav načina života. Upravo zato je Dijamant za sve učesnike skupa pripremilo degustaciju zdravih, nutritivno visoko vrednih slanih i slatkih zalogaja sa Dobro jutro margarinima koji predstavljaju prirodan izvor esencijalnih masnih kiselina. Osim toga, Dijamant je sve posetioce  ovog susreta nagradio brošurom “Vreme inspiracije”, korisnim vodičem za zdrav život sa savetima o vežbanju, pravilnoj ishrani i značaju opuštanja uz pozitivne misli.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]