Dijamant majonez i 4 legendarne ruske salate

Dijamant majonez i 4 legendarne ruske salate

Dijamant majonez i 4 legendarne ruske salate

Da li Vam manjka inspiracije i uvek pravite iste salate?

Spremili smo za Vas po dva recepta za mrsne i posne ruske salate koje možete pogledati u nastavku i koje kao neizostavan sastojak imaju naš majonez.

Nadamo se da će Vam se dopasti naši recepti i da ćete se odvažiti da isprobate nešto novo.

Sigurni smo da svaka kuća ima neku svoju specijalnu salatu po kojoj je poznata, a možda će baš neka od ovih postati vaš novi adut u rukavu.

Posna ruska salata sa batatom

Priprema:

Obarite batat, krompir i grašak. Naseckajte sitno pa ih stavite u jednu posudu. U posebnoj činiji pomešajte beli luk sa majonezom. Nasecite kornišone i dodajte ih povrću zajedno sa orasima. Sjedinite sve sastojke sa majonezom, začinite sa solju i biberom i pre služenja dobro ohladite.

Sastojci:

Ruska salata sa piletinom i pančetom

Priprema:

Obarite povrće i naseckajte ga sitno. Obarena jaja oljuštite i takođe naseckajte. Pančetu propržite na tiganju bez dodavanja dodatne masnoće na tihoj vatri dok ne postane hrskava sa obe strane. Odložite je na ubrus da se oslobodi viška masnoće. Pileći file ubacite u kipuću vodu koju ste prethono dobro posolili pa ga skuvajte. Pančetu izmrvite, kornišone sitno naseckajte i piletinu takođe nasecite na kockice. Pomešajte sve sastojke u jednoj posudi, dodajte im majonez i začine, promešajte, začinite još po potrebi i ostavite da se ohladi u frižideru.

Sastojci:

Posna ruska salata sa tunjevinom

Priprema:

Obarite povrće. Nasecite povrće sitno. Isto uradite i sa paprikom. pomešajte ih u jendoj posudi pa im dodoajte ispresovan beli luk, majonez, so i biber po ukusu. Promešajte pažljivo i ostavite u frižider do služenja.

Sastojci:

  • 100g graška
  • 2 pečene paprike
  • 2 obarene šargarepe
  • 400g obarenog krompira
  • 70g tostiranih samlevenih oraha
  • 4 čena belog luka
  • 1 konzerva tunjevine
  • 285ml Dijamant light majoneza
  • so i biber

Ruska salata classic

Priprema:

Povrće i jaja obariti pa iseckati sve na sitne kockice. Ubaciti u činiju i dodati sitno naseckane kornišone, jaja i šunkaricu. Sipajte majonez, so i biber pa promešajte pažljivo. Probajte pa začinite dodatno po ukusu. Služite hladno.

Sastojci:

Ocenite članak
[Ukupno: 9 Prosečno: 4.3]