Vencici sa medom
Vencici sa medom

Venčići sa medom

Autor Tanja Djordjevic  

19 juna, 2018

Jako fini, prhki, ne previše slatki i mogu da traju dugo!

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 6 porcije

Način pripreme

Prosejati brašno i dodati mu prstohvat soli i prašak za pecivo.

Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi kako bi omekšala. Kada omekša dodati jaje i penasto umutiti. Dodati narendanu koricu limuna, med i dobro sjediniti sastojke. Brašno dodavati postepeno dok se ne zamesi mekano testo.

Rernu upaliti da se greje na 180° C.

Kidati komadiće testa veličine većeg klikera, valjati u glistu, pa krajeve spojiti da bi se dobio venčić. Ređati na pleh obložen papirom za pečenja, sa malim razmakom između.

Peći dok ne dobiju tamniju boju. Po potrebi probati jedan da vidite da li je unutrašnjost pečena.

Vruće uvaljati u prah šećer i ostaviti da se ohlade.

Sastojci

80 g margarina

jaje

70 g meda

250 g brašna

1/2 kašikice praška za pecivo

prstohvat soli

narendana korica jednog limuna

prah šećer za valjanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]