EmailTweet 0 Prikaz preko čitavog ekrana Truffles sa lešnicima i cimetom Autor Dijana Ademovic Poslastice 16 januara, 2018 Idealna poslastica u ove hladne dane... Vreme pripreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 10 minuta Broj obroka: 4 Način pripreme Pavlaku sa štapićem cimeta i rendanom koricom pomorandže staviti da kuva. Dodati kašičicu margarina. U posebnu činiju staviti usitnjenu čokoladu i čokoladnu glazuru. Kad se ugrejala, izvaditi štapić cimeta i preliti preko čokolade. Dodati prstohvat soli. Mešati dok masa ne postane svilenkasta i sjajna. Ubaciti mlevene lešnike. Ohladiti je na sobnu temperaturu, a onda je staviti na par sati u frižider. Ohlađenu čokoladnu smesu vaditi kašičicom, brzo formirati kuglice i spuštati u posudicu sa kakaom. Sastojci 100 ml čokoladne glazure 300 g čokolade sa ukusom lešnika 250 ml slatke pavlake 1 prstohvat soli 1 kašičica margarina 1 štapić cimeta 1 kašičica rendane kore pomorandže 80 g mlevenih lešnika Kakao zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]