Tost torta

Autor Sladjana Scekic  

8 marta, 2018

Predivno predjelo za svaku priliku ....obogatiće svaku trpezu...

  • Vreme pripreme: 25 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 6 porcije,

Način pripreme

Ispohovati tikvice ... umutiti jaja i malo osoliti . Tikvice seći ili na kolutove ili po dužini posoliti ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja pa u prezle i pržiti na ulju da dobiju zlatnu boju....Ohladiti ih ....

Krem sir,sitan sir,majonez i pavlaku lagano varjačom izmešati.

Fil podeliti na pola pa u jedan deo dodati ajvar ili kečap. Filovati:

4 tost hleba poredjati pa premazati crvenim filom preko fila poredjati pohovane tikvice, preko tikvica beli fil. Zatim ponovo red tost hleba pa preko tosta crveni fil pa poredjati šunkaricu pa beli fil. Opet treći red tosta i premazati sa ostatkom fila (ako ga nema dovoljno onda sastaviti dve kašike kisele pavlake sa 2 kašike majoneza i osoliti)....i izrendati kačkavalj...

Dekorisati po želji....

Sastojci

1 pakovanje Tost hleba

200 g.krem sira

200 g.sitnog sira

100 g.majoneza

1 čaša kisele pavlake(manja)

100 g.kačkavalja

100 g.tanko sečene praške šunke

4 kašika ajvara ili 4 kašike kečapa

Za pohovanje tikvica:

2 jaja

100 g. prezle

100 g. brašna

2 manje tikvice

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]