Autor jelena Torte
29 juna, 2018
dobra kombinacija ukusa
Umutiti margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati. Staviti u pleh (26 cm).
Peći tj sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.
U to dodati želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta.
Dodati i maline i izmiksati.
Fil staviti preko ohlađene kore.
Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Uživajte u ukusu!
Za koru:
300 g mlevenog keksa (plazme)
125 g Dijamant classic margarina
100 ml mleka
Za fil:
250 g šlaga
250 ml mleka
450 g ella sira sa 0% mm
150 g šećera
1 kesica želatina
200 g malina
50 ml vode
Za glazuru:
150 g čokolade
5 kašika mleka
1 kašika ulja