Torta sa sirom i sa malinama - Dijamant DOO
Torta sa sirom i malinama
Torta sa sirom i malinama

Torta sa sirom i sa malinama

Autor jelena  

29 juna, 2018

dobra kombinacija ukusa

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 16 parceta

Način pripreme

Umutiti margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati. Staviti u pleh (26 cm).

Peći tj sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

U to dodati želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta.

Dodati i maline i izmiksati.

Fil staviti preko ohlađene kore.

Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa (plazme)

125 g Dijamant classic margarina

100 ml mleka

Za fil:

250 g šlaga

250 ml mleka

450 g ella sira sa 0% mm

150 g šećera

1 kesica želatina

200 g malina

50 ml vode

Za glazuru:

150 g čokolade

5 kašika mleka

1 kašika ulja

00:00