Torta sa malinama

Autor Tatjana Stojanovic  

5 jula, 2018

Ukusna i socna torta sa malinama

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 9

Način pripreme

Izmutiti jaja sa šećerom da pobeli.Zatim dodati ulje,mleko,sok od jednog limuna i narendanu koricu od jednog limuna.

Na kraju dodati brasno pomešano sa praškom za pecivo.Sipati u pleh preko pak papira i staviti da se peče.Pečenu koru ohladiti i izmrviti.

U šerpu staviti 700 ml mleka ,dodati šećer i margarin isečen na kockice.Mešati sve vreme da se istopi šećer i margarin.U preostalo mleko razmutiti puding.Kada mleko provri ukuvati puding.

Jednu polovinu vrućeg pudinga sipati u izmrvljenu koru i dobro izmešati varjačom(da se sve lepo poveže ).Uzeti okrugli kalup (26 cm)i raporediti smesu na dno,poravnati da bude ravna kora.Drugu polovinu pudinga (dok je još vruć)preliti preko kore i preko njega poredjati maline.Ostaviti tortu da se ohladi a onda je premazati umućenim šlagom,i ukrasiti malinama.

Mera je caša od jogurta(180 ml)

Sastojci

2 jajeta

1,5(čaša od jogurta)šećera

2 čaše brašna

1 kesica praška za pecivo

1 čaša mleka

1 čaša ulja

1 limun

900 ml mleka

6 kašika šećera

3 kesice pudinga od vanile

200 g margarina DIJAMANT

200 g šlaga

300 g malina.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]