Torta sa malinama
Autor Tatjana Stojanovic Torte
5 jula, 2018
Ukusna i socna torta sa malinama
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 25 minuta
- Broj obroka: 9
Način pripreme
Izmutiti jaja sa šećerom da pobeli.Zatim dodati ulje,mleko,sok od jednog limuna i narendanu koricu od jednog limuna.
Na kraju dodati brasno pomešano sa praškom za pecivo.Sipati u pleh preko pak papira i staviti da se peče.Pečenu koru ohladiti i izmrviti.
U šerpu staviti 700 ml mleka ,dodati šećer i margarin isečen na kockice.Mešati sve vreme da se istopi šećer i margarin.U preostalo mleko razmutiti puding.Kada mleko provri ukuvati puding.
Jednu polovinu vrućeg pudinga sipati u izmrvljenu koru i dobro izmešati varjačom(da se sve lepo poveže ).Uzeti okrugli kalup (26 cm)i raporediti smesu na dno,poravnati da bude ravna kora.Drugu polovinu pudinga (dok je još vruć)preliti preko kore i preko njega poredjati maline.Ostaviti tortu da se ohladi a onda je premazati umućenim šlagom,i ukrasiti malinama.
Mera je caša od jogurta(180 ml)
Sastojci
2 jajeta
1,5(čaša od jogurta)šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 limun
900 ml mleka
6 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile
200 g margarina DIJAMANT
200 g šlaga
300 g malina.