Autor jelena Torte
29 juna, 2018
ukusna kombinacija
Umutiti margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati. Staviti u pleh sa obrucem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.
U to dodati želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta (po uputstvu na pakovanju). Izmiksati i podeliti na dva dela.
U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu.
U drugi deo umešati kupine.
Preko ohlađene kore staviti čokoladi fil.
A preko fil sa kupinama.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.
Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu.
Vratiti na kratko u frižider.
Iseći i poslužiti.
Uživajte u ukusu!
Za koru:
300 g mlevenog keksa (plazme)
125 g Dijamant classic margarina
100 ml mleka
Za fil:
300 g šlaga
300 ml mleka
150 g šećera
450 g ella sira sa 0% mm
1 kesica želatina
50 ml vode
250 g kupina
100 g čokolade
4 kašike mleka
Za glazuru:
3 kašike mleka
1 kašika ulja