Torta - čokolada, kupine, sir - Dijamant DOO
Torta - čokolada, kupina, sir
Torta - čokolada, kupina, sir

Torta – čokolada, kupine, sir

Autor jelena  

29 juna, 2018

ukusna kombinacija

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 16 parceta

Način pripreme

Umutiti margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati. Staviti u pleh sa obrucem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

U to dodati želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta (po uputstvu na pakovanju). Izmiksati i podeliti na dva dela.

U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu.

U drugi deo umešati kupine.

Preko ohlađene kore staviti čokoladi fil.

A preko fil sa kupinama.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider.

Iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa (plazme)

125 g Dijamant classic margarina

100 ml mleka

Za fil:

300 g šlaga

300 ml mleka

150 g šećera

450 g ella sira sa 0% mm

1 kesica želatina

50 ml vode

250 g kupina

100 g čokolade

4 kašike mleka

Za glazuru:

100 g čokolade

3 kašike mleka

1 kašika ulja

00:00