EmailTweet 0 Prikaz preko čitavog ekrana Torta – čokolada, kupine, sir Autor jelena Torte 29 juna, 2018 ukusna kombinacija Vreme pripreme: 40 minuta Vreme kuvanja: 10 minuta Broj obroka: 16 parceta Način pripreme Umutiti margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati. Staviti u pleh sa obrucem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati. U to dodati želatin prethodno otopljen u 50 ml vode i prokuvan 2 minuta (po uputstvu na pakovanju). Izmiksati i podeliti na dva dela. U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu. U drugi deo umešati kupine. Preko ohlađene kore staviti čokoladi fil. A preko fil sa kupinama. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč. Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti. Uživajte u ukusu! Sastojci Za koru: 300 g mlevenog keksa (plazme) 125 g Dijamant classic margarina 100 ml mleka Za fil: 300 g šlaga 300 ml mleka 150 g šećera 450 g ella sira sa 0% mm 1 kesica želatina 50 ml vode 250 g kupina 100 g čokolade 4 kašike mleka Za glazuru: 100 g čokolade 3 kašike mleka 1 kašika ulja zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]