Torta čoko plazma - Dijamant DOO

Torta čoko plazma

Autor jelena  

14 decembra, 2018

jednostavna, brza, i veoma ukusna

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 16 parceta

Način pripreme

Puding razmutiti u 200 ml mleka, dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Na tacnu staviti obruč (26cm) i poređati red plazma keksa. Keks se može utopiti malo u mleko ili čokoladno mleko, ali i ne mora.

Preko keksa sipati puding (polovinu ukupne količine) pa poređati još red plazma keksa.

Završiti preostalim pudingom.

Staviti na hladno da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider.

Iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za fil:

1 l mleka

8 kašika šećera

3 kesice pudinga od čokolade

125 g Dijamant dijavit margarina

Ostalo:

300 g plazma keksa

100 g čokoladnog šlag krema

200 ml mleka

1 kesica čokoladnih mrvica

00:00