Tart sa šljivama

Autor Dana Drobnjak  

20 decembra, 2017

Sočan tart

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 6 osoba

Način pripreme

Umutiti margarin sa šećerom, dodati 1 jaje, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da stane u frižideru 30 minuta.

Za to vreme napraviti fil. U posudu staviti 4 dcl mleka da se kuva. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 1 dcl mleka dodati u kuvano mleko. Kuvati dok se ne zgusne i dodati slatku pavlaku i kuvati još 1-2 minuta.

U kalup za tart prećnika 24 cm, prethodno podmazanim razvaljati odstajalo testo i na par mesta izbockati viljuškom.

Testo premazati sa 2 kašike džema od šljiva. 2 cm od ivice kalupa ne premazivati. Šljive iseći na 4 dela i poredjati u krug po korici i posuti sa cimetom, djumbirom u prahu i 2 kašike šećera.

Topao kuvani puding staviti preko šljiva.

Peći na 180 stepeni 35 minuta. Dobro ohladiti i ukrasiti istopljenom čokoladom.

Sastojci

Potrebno je:

100 gr Dijamant classic stonog margarina

120 gr šećera

1 jaje

250 gr brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

300 gr očišćenih šljiva

2 kašike džema od šljiva

1/2 kašičice cimeta

1/2 kašičice djumbira u prahu

2 kašike šećera

5 dcl mleka

2 pudinga od vanile

5 dcl slatke pavlake

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]