TART SA MALINAMA

Autor Dana Drobnjak  

20 decembra, 2017

Sočan i osvežavajući tart

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 6 osoba

Način pripreme

Umutiti margarin sa 2 kašike šećera, dodati 1 jaje, 1 kašiku kisele pavlake, sok i ribanu koricu limuna, prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 1 sat.

Za to vreme pripremiti mrvičasti deo testa. U posudu staviti 100 gr margarina, 100 gr šećera, 100 gr brašna i 100 gr mlevenih oraha. Mutiti mikserom 1 minut dok se ne naprave mrvice.

Odstajalo testo razvaljati u kalup za tart prečnika 26 cm, prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Testo naneti po dnu pleha i naneti na rebraste stranice pleha i izbockati viljuškom.

Po testu rasporediti maline, posuti sa šećerom i grizom.

Preko malina staviti mrvičasti deo testa.

Pitu peći na 180 stepeni 25- 30 minuta.

Pečenu pitu posuti šećerom u prahu.

Sastojci

Potrebno je:

100 gr margarina Dijamant classic

2 kašike šećera

1 kesica vanilin šećera

1 jaje

1 kašika kisele pavlake

200 gr brašna

1 kašika soka od limuna

malo ribane korice limuna

1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

500 gr malina

4 kašike šećera

3 kašike griza

Za mrvičasti deo testa:

100 gr margarina Dijamant classic

100 gr šećera

100 gr brašna

100 gr mlevenih oraha

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]