

Tart sa kruskama
Autor Tanja Djordjevic Poslastice
8 januara, 2018
Sočna, ukusna voćna poslastica. Napravićete je brzo i lako !!!
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 25 minuta
- Broj obroka: 4 tanjira
Način pripreme
Sjedinite margarin, ulje i šećer.
Viljuškom mutite dok se šećer otopi i masa postane penasta.
Dodajte rendanu koru limuna i sok. I sve sjedinite.
Dodajte brašno i zamesite testo da se ne lepi za ruke.
Kruske oljustiti, iseci na polovine i malkice izdubiti, napuniti smesom od mlevenih oraha, secera I limuna.
Premazati limunovim sokom da ne potamne.
Prhko testo razviti, ne previse tanko, odgore rasporediti polovine kruskica, sa nadevenom staranom okrenutom ka testu.
Iseci oblik kruske, ostavljajuci rub od 1 cm testa.
Od preostalog testa izrezati oblik listica, nozem zaseci sare i uz malo vode zalepiti po dva listica na svaku prhku podlogu. Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 20-tak minuta. Pre sluzenja posuti secerom u prahu.
Sastojci
100 grama margarina Dijamant
0,5 dl ulja
kora i sok od limuna
100 grama šećera
250 grama brašna
za punjenje
2 kruške
1 kafena soljica mlevenih oraha
1 kafena soljica secera
malo naribane korice limuna