Talasi od šljiva

Autor Adilja Hodza  

3 jula, 2018

Jedno pravo letnje osveženje sa šljivama.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 6

Način pripreme

Margarin izmutiti sa šećerom i dodati jedno po jedno žumance.

Brašno pomešati sa praškom za pecivo i narendanom korom limuna i dodati smesi.

Belanca posebno izmutiti u čvrst sneg i pomešati sa prethodno sjedinjenim sastojcima.

Kalup obložiti sa pek papirom i preko izliti gotovu smesu za koru. Preko poređajte prepolovljene šljive, a u svaku šljivu dodajte po malo šećera.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stapeni 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno, a šljive treba da puste malo soka. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Za to vreme naravite fil.

Slatku pavlako pomešajte sa mlekom i mutite. Dodajte sir i još malo mutite. Želatin izmešajte sa vodom po uputstvu sa kesice i dodajte umućenoj pavlaci. Promešajte pažljivoi resporedite preko pečene kore sa šljivama. Ostavite da se ohladi i stegne.

Sastojci

150 grama Dijamant stoni margarin

3 jaja

200 g brašna

150 g šećera

1 kesica prašak za pecivo

narendana kora limuna

ZA FIL:

500 g slatke pavlake

1 šolja mleka

200 g neslanog sira

1 kesica želatina

500 grama šljiva

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]