Letnja pizza sa suncem u sredini...sunce koje se može pojesti.
Vreme pripreme: 35 minuta
Vreme kuvanja: 25 minuta
Broj obroka: 4
Način pripreme
vodu smlačite, dodajte šećer, dodajte razmrvljeni kvasac i promešajte. ostavite 5 minuta da odstoji. U odstojali kvasac dodajte brašno,so, maslinvo ulje i mešajte kašikom, kasnije testo nastavite da mesite rukom. Umesite mekše testo i ostavite da odstoji dok se ne udvostuči. Nadošlo testo remesite odvojite pola testa, rukama ili oklagijom rastanjite u obliku srca (od istog testa možete napravite 2 pizze). Brebacite u tepsiju na pek papir a zidove tepsije premažite uljem da se testo prilikom pečenje ne bi lepilo.
Ivise testa malo uvijte prema redini da dobijete ogradicu. Premažite kečapom, pospite origanom i slažite po želji, kobasice, obe vrste sira koje ste narendali. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 5 minuta. Izvadite pizzu iz rerne na sredini fila stavite jaje a zatim vretite nazad u rernu da se dopeče dok nedobije zlatnu boju na ivicama testa i da se jaje malo zapeče. Pečenu picu izvadite iz rerne i dodajte još kečapa po želji. Secite i služite.