Jednostavno i ukusno jelo sa tako sočnim ćufticama u sosu.
Vreme pripreme: 35 minuta
Vreme kuvanja: 35 minuta
Broj obroka: 4
Način pripreme
Crni i beli luk narendanjte na rende da bude što sitniji i pomešajte sa mlevenim mesom. Zatim dodajte jeje, prezlu (parče hleba namočeno u mleku a zatim isceđeno), mlevena paprika, posolite, pobiberite, dodaje suve začine i seckani peršun. Smesu dobro sjedinite i od nje formirajte male ćuftice veličine oraha.
U tiganj stavite ulje (tri-četiri kašike) i pržite ćuftice po par minuta okrećući sa svih strane da porumene. Vadite ćuftice na poseban tanjir i ostavite ih sa strane.
Za sos: Na malo ulja dodajte brašno i kratko propržite. Sipajte sok od paradajza, promešajte a zatim dodajte vodu i pustite da provri. Posolite. Vodu možete dodavati i kasnije, jer dok se sos krčka ili malo odstoji on se dodatno zgusne. Sada ćuftice jednu, po jednu ubacujte u sos i kuvajte 15-tak munuta da lagano vri.
Špagete skuvajte u posoljenoj vodi i procedite.
Špagete poslužite na tanjiru i preko sipajte sos sa ćufticama. Dekorišite peršunom.