Snežna torta

Autor Danijela  

januar 21, 2019

Jednostavna i ukusna!Ako je zamrznete dobićete pravi snežni zalogaj!

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 6 osoba

Način pripreme

Keks, vanil šećer i čokoladno mleko izmešati. Rasporediti keks na dno kalupa br 26. Ostaviti da se hladi u frižideru.

Želatin rastopiti po uputstvu sa kesice. Umutiti 200 ml pavlake sa 5 kašike šećera. Dodati otopljenu belu čokoladu i pola od rastopljenog želatina. Fil staviti preko keksa i vratiti na hlađenje.

Umutiti 200 ml pavlake sa 5 kašike šećera. Dodati otopljenu crnu čokoladu i pola od rastopljenog želatina. Fil staviti preko belog fila i vratiti na hlađenje oko 1 h.

Umutiti šlag po uputstvu sa kesice. Podeliti na pola. U jedan deo dodati jestivu boju. Tortu izvaditi iz kalupa.

Dekorisati po želji. Ohladiti i služiti.

Sastojci

350 g mlevene plazme

200 ml čokoladnog mleka

3 kesice vanil šećera

400 ml slatke pavlake za mućenje

10 kašike šećera

100 g bele čokolade

100 g crne čokolade

1 kesica želatina

2 kesice krem šlaga

po potrebi crvena boja za kolače

1 pakovanje jestivih pahuljica

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]