Skuša sa limunom,narom i začinskim travama u hartiji

Autor Dijana Ademovic  

18 septembra, 2018

Miris leta...

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Ribu očistiti i posušiti. Začinsko bilje iseckati, kao i beli luk. Luk i pomorandžu naseći na polumesece. Pleh obložiti alu-folijom, pa staviti papir za pečenje. Položiti ribu. Posoliti skušu sa svih strana i pobiberiti. Napuniti unutrašnjost ribe začinskom mešavinom, ugurati komadiće citrusa, koje zrno nara, i po želji, a i ne mora, ja sam u dve skuše stavila, u dve nisam, malo pesto sosa. Sad zapakovati ribu, prvo u pek papir, a potom prekriti aluminijskom folijom. Peći u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni 20-30 minuta. Pred kraj skinuti foliju i pek papir i kratko zapeći. Poslužiti uz aromatizovan krompir i pesto sos, posuti kojim zrnom nara i dodati još koji kolut limuna.

Sastojci

4 skuše

1 limun

1 pomorandža

nekoliko zrna nara

1 veza peršuna

1/2 veze nane

nekoliko listova žalfije

nekoliko grančica majčine dušice

2 čena belog luka

nekoliko kašika Meditran ulja

nekoliko kašičica pesta

po ukusu soli

po ukusu bibera

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]