Salata sa susamom i piletinom

Autor Colja  

5 marta, 2018

Ova salata je veoma ukusna i može se praviti sa sastojcima po želji i ukusu. Umesto piletine, ili uz piletinu, može se dodati i šunka i /ili proprženi šampinjoni, kiseli krastavčići, pečen suncokret, golica (bundevino seme), kikiriki i sl.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Skuvanu piletinu i šargarepu iseći na kockice, a 5 kapara na pola.

Susam staviti u suv tiganj i kratko propržiti do zlatno žute boje. Mešati i paziti da ne izgori. Ostaviti da se prohladi.

Pavlaku, majonez i puter od susama dobro sjediniti, pa dodati piletinu, šargarepu, susam i kapare.

Sve lepo promešati. Po potrebi i želji dodati još malo majoneza ili soli ako nije dovoljno slano od kapara.

Dekorisati kaparima.

Poslužiti rashlađeno.

Sastojci

400 g kuvanog pilećeg mesa

150 g susama

1 skuvana šargarepa

15 kapara

200 ml kisele pavlake

oko 200 ml Dijamant majoneza

1 kašičica putera od susama

po potrebi soli

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]