Ruža tart sa jabukama

Autor Dijana Ademovic  

29 decembra, 2017

Lepog izgleda,ali i ukusa...

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 8 porcija

Način pripreme

Prosejati brašno, dodati šećer u prahu, so, margarin/maslac, limunovu koricu, vanilin šećer, pa umesiti prhko testo. Ostaviti ga da odmara 20-tak minuta.

Za to vreme iseći jabuke na tanke kriške. Pokapati sa malo limunovog soka da ne potamne.

Pleh za tart podmazati margarinom/maslacem, razvući testo preko pek papira, da bi se lakše preneo u tepsijicu. Malo podići krajeve do ivice pleha. Premazati džemom.

Ređati kriškice jabuka, počev od ivice pleha, pa sve tako u krug. Formiraće se rozeta.

Ugrejati rernu na 180 stepeni, pa peći 20-30 minuta, u zavisnosti od šporeta.

Ohlađeni kolač posuti sa malo šećerau prahu,za onaj završni dodir glamura.

Sastojci

300 g oštrog brašna

150 g šećera u prahu

3 žumanca

150 g maslaca ili margarina

prstohvat soli

1 vanilin šećer

1 kašičica rendane limunove korice

oko 800 g crvenih jabuka

nekoliko kašika džema od bresaka ili po želji

šećer u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]