Rozen štanglice - Dijamant DOO
Rozen stanglice
Rozen stanglice

Rozen štanglice

Autor jelena  

27 juna, 2018

kolac-torta, ukusna i brzo se napravi

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: za 20 osoba

Način pripreme

Šećer, vanilin šećer i mleko prokuvati do ključanja. Skloniti sa ringle, dodati mlevene orahe i mleveni keks, zatim i margarin, i mešati da se otopi i sjedini. Kore premazivati toplim filom. Poslednju koru ne filovati. Staviti u frižider da se stegne.

Mikserom umutiti prah šećer sa uljem i vrućom vodom i preliti preko kolača. Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za fil:

320 ml mleka

300 g šećera

2 kesice vanilin šećera

300 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa (plazme)

250 g Dijamant classic margarina

Za glazuru:

300 g šećera u prahu

2 kašike ulja

5 kašika vruće (kipuće) vode

I još:

1 pakovanje kora za rozen tortu

00:00