Rolnice sa cimetom

Autor Adilja Hodza  

13 aprila, 2018

Fino mirisno pecivo koje možete poslužiti za doručak ili poslepodnevnu užinu..

  • Vreme pripreme: 1 sat 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 5 osoba

Način pripreme

Mleko i vodu smlačite i u mlako dodajte kašiku šećera i izdrobljeni kvasac. Kašikom promešajte i ostavite da odstoji 5 minuta na sobnoj temperaturi.

Brašno prosejte i dodajte prstohvat soli. U vanglu u kojoj mesite sipajte nadošli kvasac, dodajte jaje, ulje, preostalu kašiku šećera a zatim i pripremljeno brašno. Brašno dodajte polako, malo po malo mešajući varjačom. Nastavite da mesite rukom i dodajte brašno koliko je potrebno da napravite srednje tvrdo testo koje se nelepi za prste.Ostavite da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Nadošlo testo premesite i rastanjete oklagijom u pravougaonik na debljine oko 5

milimetara.

Rastanjeno testo premažite margarinom. Žuti šećer i cimet pomešajte pa preko margarina rasporedite po testu. Testo uvijte sa duže strane do pola a zatim i sa suprotne strane isto. Tako urolano testo secite na širine 0d 1 cm. Svaki isečeni deo prebacite u tepsiju koju ste obložili pek-papirom. Slažite ih „polegnute“ da se vidi presek. Premažite ih žumancetom i ostavite da odstoje još 15-tak minuta. Za to vreme uključite rernu da se greje na 250 stepeni.

Kada rolnice stavljate u rernu da se peku smanjite vatru i pecite na 200 stepeni 20 minuta ii dok ne porumene.

Poslužite za doručak uz šolju mleka.

Sastojci

Potrebno je:

150 mililitara mleka

150 mililitara vode

2 kašike šećera

kockica kvasca

1 jaje

100 mililitara ulja

550 grama brašna

prstohvat soli

Fil:

2 kašike Dijamant Expert margarina za mazanje

3 kašike žutog šećera

1 kesica cimeta

Žimance za premazivanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]