

Način pripreme
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja i 12 kašika mlevenih oraha. Lagano izmešati varjačom. Usuti u pleh (35x25cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još 1 koru. Kad se ohlade, iseci uzduz, od jedne se dobiju dve 35x12,5cm.
Žumanca i 1 jaje dobro umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 15 minuta uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.
Na tacnu staviti koru, preko fil (četvrtinu ukupne količine), opet koru pa fil... 4 kore, 4 reda fila. Tortu filom završiti i ukrasiti je. Uživajte u ukusu!
Sastojci
Za koru:
12 belanaca
12 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike ulja
24 kašike mlevenih oraha (oko 300 g)
Za fil:
12 žumanaca
1 jaje
13 kašika šećera
200 g čokolade
125 g maslaca
125 g Dijamant dijavit margarina
1 kesica vanilin šećera