Rafaelo-plazma rolat - Dijamant DOO

Rafaelo-plazma rolat

Autor jelena  

13 novembra, 2018

savrsena kombinacija ukusa

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: za 4 osobe

Način pripreme

U manju šerpicu staviti šećer i na nižoj temperaturi topiti da dobije karamel boju. Dodati mleko (ili vodu) i kuvati, mešajući, dok se šećer potpuno ne otopi. Dodati mleveni keks i sve brzo dobro sjediniti.

List oblande staviti na kratko između dve vlažne pamučne salvete. Zatim ga staviti na radnu površinu i ravnu stranu premazati vrućim plazma filom.

U šerpicu staviti margarin, šećer i vodu. Na srednjoj temperaturi, mešajući, otopiti. Skloniti sa ringle, umešati mleko u prahu i kokosovo brašno i sve dobro sjediniti. Ovaj rafaelo fil vruć premazati preko plazma fila.

Uviti rolat. Uviti rolat u foliju i staviti u frižider da se stegne.

Uživajte u ukusu!

Sastojci

Za plazma fil:

100 g šećera

220 ml mleka (ili vode)

200 g mlevenog keksa (plazme)

Za rafaelo fil:

3 kašike vode

50 g šećera

100 g Dijamant dijavit margarina

100 g mleka u prahu

50 g kokosovog brašna

I još:

1 list veće oblande (25x35)

00:00