PRHKE KIFLICE SA ORASIMA

Autor Dana Drobnjak  

13 decembra, 2017

Jako ukusne kiflice što duže stoje sve su bolje i bolje

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 6 osoba

Način pripreme

Umutiti putera ili margarin sa šećerom u prahu, dodati ulje, kiselu pavlaku, 1 jaje, brašmno i prašak za pecivo.

Zamesiti testo i ostaviti da stane u frižideru 1 sat.

Krupno mlevene orahe, kristal šećer i cimet staviti u posudu i dobro izmešati.

Podeliti smesu na 4 dela.

Odstajalo testo podeliti na 4 dela. Uzeti jednan deo smese od oraha, polovinu staviti na radnu ploču, preko 1 deo testa i preko testa drugi deo smese od oraha. Valjati oklagijom u krug prečnika 50 cm.

Krug iseći na 16 trouglova. Svaki trougao uviti u kiflicu, staviti u pleh obložen papirom, Tako uraditi i sa preostala 3 dela testa.

Kiflice peći na 180 stepeni 15 minuta.

Sastojci

Potrebno je:

250 gr margarina

1 čaša ( čaša od 180 ml) šećera u prahu

1 čaša ulja

1 čaša kisele pavlake

1 jaje

900 gr brašna

1 kesica praška za pecivo

Za fil:

150 gr krupno mlevenih oraha

150 gr kristal šećera

3 kašike cimeta

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]