Jako ukusne kiflice što duže stoje sve su bolje i bolje
Vreme pripreme: 30 minuta
Vreme kuvanja: 15 minuta
Broj obroka: 6 osoba
Način pripreme
Umutiti putera ili margarin sa šećerom u prahu, dodati ulje, kiselu pavlaku, 1 jaje, brašmno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo i ostaviti da stane u frižideru 1 sat.
Krupno mlevene orahe, kristal šećer i cimet staviti u posudu i dobro izmešati.
Podeliti smesu na 4 dela.
Odstajalo testo podeliti na 4 dela. Uzeti jednan deo smese od oraha, polovinu staviti na radnu ploču, preko 1 deo testa i preko testa drugi deo smese od oraha. Valjati oklagijom u krug prečnika 50 cm.
Krug iseći na 16 trouglova. Svaki trougao uviti u kiflicu, staviti u pleh obložen papirom, Tako uraditi i sa preostala 3 dela testa.