Prasići deca ih obožavaju

  Autor Danijela  

decembar 14, 2018

Divni,ukusni i mekani sutradan!

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 5 osoba

Način pripreme

Rastopiti kvasac sa kašikom šećera u toploj vodi. U dubljoj činiji dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Dodati jaja, mleko, jogurt, ulje i so.

Sipati nadošao kvasac.

Umesiti glatko i mekano testo.Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 30 minuta.

Umutiti 1 jaje i pripremiti sastojke za dekoraciju.

Nadošlo testo premesiti.

Podeliti na 3 jufke.

Uzeti jednu jufku, razvući oklagijom vaditi šoljom krugove. Rakijskom čašom vaditi njuške.

Od testa napraviti pravougaonik i seći ušiće za prasiće 🙂

Uzeti jedan krug premazati jajetom.

Staviti uši i njih premazati.

Staviti krug salame.Preko ide drugi krug i njega premazati jajetom. Sataviti njušku, premazati i probosti čačkalicama kroz testo. Staviti po zrno bibera za oči. Tako praviti prasiće dok se utroše preostale dve jufke.

Redjati u podmazan pleh.

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Sastojci

1 kocka kvasca

200 ml tople vode

200 ml mleka

150 ml dijamant ulja

200 ml jogurta

1 kašika šećera

1 kašika soli

1 kg brašna

2 jajeta

1 kesica praška za pecivo

Premaz i dekoracija:

1 umućeno jaje

350 g šunke ili salame

1 pakovanje drvenih čačkalica

1 kesica bibera u zrnu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]