POSNE URMAŠICE

Autor Dana Drobnjak  

27 novembra, 2017

Idealan kolač za vreme posta.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 8 osoba

Način pripreme

U posudu staviti ulje i pivo da se zagreje. Skinuti sa vatre i dodati kokosovo brašno, glatko brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

Kad se ohladi testo podeliti na 2 dela. Jedan deo podeliti na 17 delova, i drugi deo na 17 delova.

Deliće testa razvaljati na dlanu staviti na rende, unutar testa jezgro oraha i napraviti urmašicu.

Urmašice redjati na pleh.

Peći na 200 stepeni 30 minuta, da dobiju svetlo braon boju.

U medjuvremenu napraviti sirup.

U posudu staviti šećer i vodu, kad provri kuvati 5 minuta. Pri kraju dodati kriške 1/2 limuna.

Pečene tople urmašice preliti toplim sirupom i ostaviti da upiju sirup i da se ohlade.

Sastojci

Potrebno je:

2 čaše Dijamant ulja

1 čaša piva

3 kašike kokosa

700 gr glatkog brašna

1 prašak za pecivo

jezgra oraha

Za sirup:

600 gr šećera

6 dcl vode

1/2 limuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 9 Prosečno: 3.9]